2012. május 13., vasárnap

Step by step: Water Marble - Sellő köröm

Többen jeleztétek, hogy szeretnétek egy step by step bejegyzést a water marble körömdíszítési technikáról, úgyhogy most ez következik. Bár a legjobb az lett volna, ha készítés közben a férjem végigfotózta volna a lépéseket és ehhez készül a bejegyzés, de akkor várhattatok volna a postra egy hónapot is :-) úgyhogy én magam fotóztam és csináltam is, ha valami nem tiszta, hozzászólásban jelezzétek és elmagyarázom!



A kellékek:


- egy tálka szoba hőmérsékletű víz
- egy rakás fültisztító pálcika
- vattakorongok
- zsebkendő
- körömlakklemosó
- 2-3-féle körömlakk, csillámpor és bármi, amivel díszíteni szeretnétek
- fogpiszkáló vagy tű
- babaolaj

A technika:

A water marble körömdíszítési technika lényege, hogy a vízen úszó és némi külső segítséggel különböző alakzatokat felvevő körömlakkot szétterítsük a körmünkön. Direkt nem írtam "körömfestést", hiszen ha jól dolgozunk, akkor tulajdonképpen a lakkok keveréke körömmatricaként fog viselkedni. Több helyen olvastam, hogy nem sikerült a lakkot szétteríteni a víz felszínén, ez nem tudom mitől lehet, ugyanis nekem elsőre sikerült. A sűrű, régi körömlakkok ugyanúgy terülnek, ahogy a vadonatújak, szóval gondolom, hogy ez gyakorlat kérdése. Azzal is találkoztam, hogy valaki azért nem próbálja ki, mert nem akarja összevizezni a lakkjait, hogy azok nehogy tönkremenjenek - na ez egy nagy butaság, ugyanis még ha az ecsetet a víz felszínéhez érintjük is, a lakkot nem fogja víz érni! Ez a technika két egyszerű kémiai-fizikai törvényen alapul; az egyik az, hogy a körömlakk és a víz nem elegyednek, a másik pedig, hogy a körömlakk úszik a víz tetején.

Lépések:

Én egy sellős színkombinációt választottam, rózsaszínt, fehéret és kéket, babarózsaszín, irizáló csillámporral.


Az első és legfontosabb lépés, hogy az ujjaimat óvatosan, a köröm kihagyásával beolajozom - ez azért lesz fontos, mert a lakkok egy filmréteget fognak képezni, amely ráragad az ujjunkra és az olajozott bőrről minden nehézség nélkül el tudjuk majd ezt távolítani.


A körömlakkokból tetszőleges mennyiséget cseppentek a vízre (úgy, ahogy szeretném, hogy túlsúlyban legyenek a színek) és az egészre csillámport szórok.


Fogpiszkáló segítségével óvatosan összekeverem a színeket.


Majd óvatosan a minta alá dugom az ujjamat és kiemelem a vízből.


A minta már a körmön van. Hurrá! A felesleges részt tiszta fültisztítóval egyszerűen leszedjük, úgy, hogy a körmünk körül simán áttöröljük a bőrt. Mivel a bőrünk olajos, a körmünk pedig nem, azon szépen megtapad, a bőrről viszont lejön.


A kész sellő körmök. Természetesen ezután még körömlakklemosós fültisztítóval is körbe kell tisztogatni az ujjakat, mert akárhogy is olajozunk és vigyázunk, lakkos lesz a bőr - de nagyon könnyen le fog jönni ;-)

Megmutatom külön azt a bizonyos filmréteget, mert ez probléma lehet és arra még nem jöttem rá, hogy ezt hogyan lehet kiküszöbölni:


Így néz ki a vízen. A becseppentett körömlakk nem egy pöttyben áll össze, hanem teljesen szétterül és a színét szinte teljesen elveszíti. Kétségbeesni nem kell tőle, hiszen az erre cseppentett lakk már szépen összeáll egy pöttybe és ugyanúgy kiadja a mintát, viszont


ahogy ezen a képen látjátok (bár picit homályos, ezért elnézést!) ilyen nylonzacsi -szerű izét képez, ezt viszont egyszerűen zsepibe töröljük és volt, nincs!

Remélem követhetőek voltak a lépések és érthető a magyarázat, ha valami nem okés, akkor kérdezzetek bátran! Tapasztalataim szerint világos színkombinációból szebb lesz az eredmény, de persze ezt az egyéni ízlés is meghatározza.

Hogy tetszik ez a technika? Kipróbáltátok már? Vagy most már ki fogjátok?


5 megjegyzés:

  1. olyan jól néz ki *-* tuti kipróbálom :$

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik,biztos ki fogom próbálni. Én egy teljesen más márvány technikát ismerek, amit nehezebb megvalósítani, és nem is ennyire szép. Köszi a step by step-et :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a részletes leírást, lehet hogy egyszer rászánom majd magam :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt kerestem állandóan KÖSZÖNÖM :)

    VálaszTörlés