2012. június 15., péntek

VIVA Comet 2012

Bár nem vagyok célközönsége a VIVA műsorainak, hiszen nem vagyok tizenéves, sőt február óta már huszonéves sem :-) - bár a héten (már nem először) 25-nek néztek!!! - mégis viszonylag sokat kapcsolunk itthon erre a csatornára, mert a családban mindannyian zeneimádók vagyunk és így tudjuk legkönnyebben követni - főleg a hazai - könnyűzenei élet újdonságait. Két és fél éves lányom betéve tudja ki Lady Gaga, Bruno Mars, Varga Viktor, Fehér Balázs, SP vagy David Guetta, Nicky Minaj pedig - mióta meglátta a Superbass - ben csupa rózsaszínben - egyenesen Barbie baba rangot kapott! :-)

Minden évben követem a díjátadót, idén viszont több szempontból is érdekes lett számomra, egyrészt, mert személyes kedvencem, Tóth Gabi immáron harmadszorra lett jelölve a Legjobb női előadó kategóriában és nagyon-nagyon izgultam érte, hogy végre megkapja, másrészt pedig mert a Compact Disco és a Carbonfools személyében végre nem csak "tinisztárok" kaptak helyet a műsorban, illetve a jelöltek között.


Nyilván nem voltam ott személyesen, bár szinte láttam magam ahogy 10 év múlva a kordonokon kívül pörgök, figyelve a lányomat, ahogy ilyen SP fazonokra sikongat a barátnőivel és fizetem le a biztonsági őrt, hogy menjen csak oda és a testével védje Sophie-t, ha bármi baj történne... :-D

Na de térjünk vissza az élő adáshoz! Először azt hittem viccelnek, amikor a vörös szőnyeges bevonulást tök némán, valami halvány zenei aláfestéssel adták... aztán percek múlva rá kellett jönnöm, nem ez nem vicc, konkrétan NINCS HANG! Totál égés egy zenecsatornának a hanghiba, főleg úgy, hogy a Comet 90%-áig így is maradt; a színpadi produkciók szerencsére normálisan voltak hangosítva, de a felkonfokból, interjúkból SEMMIT NEM LEHETETT HALLANI! Hogy a hangmérnök hol volt, vagy valaki, aki képernyőn keresztül is kontrollálja a történéseket, hát nem tudni, mindenesetre a csatorna ezzel kissé nevetségessé tette magát... nézők százai írták az élő adás alatt a FB-on, hogy nincs hang, de senki nem vett észre semmit...


 A produkció másik szarvashibája Puzsér Róbert meghívása volt, méghozzá díjátadónak! Komolyan mondom, imádom Puzsért, bár valószínűsítem, hogy a pöcse méretéből adódó kisebbségi komplexusa és sajátos nőkhöz való viszonya okozza a már-már polgárpukkasztó stílusát, de - nem tehetek róla - akkor is szeretem a humorát, az eszét és az értéktelenségre való rálátását... most azonban nem kellett volna! Valószínűleg "meg sem volt beszélve", mert díjátadó partnere olyan halálra vált arccal állt mellette, miközben Puzsér kikelt magából, hogy azt hittem a csaj menten elhányja magát idegességében, de végül semmi ilyesmi nem történt. Csak szegény Tóth Gabi (ugyanis pont a Legjobb női előadó díját adta át a kritikus) vehette át a 4 éve várt díjat olyan szinten rossz szájízzel, miután valaki azt mondja, hogy "ezek a zenék arra valók, hogy a reklámblokkok közti szüneteket kitöltsék valamivel, ami kevésbé szar, mint maguk a reklámok", hát köszi szépen! Ha ez mondjuk Jángdzsí Béci előtt hangzik el, még röhögök is rajta, de így nem volt vicces... pont Tóth Gabi az, aki évek óta kitartó és igényes munkával tartozik a magyar könnyűzenei élet élvonalába...
A harmadik baklövést Tolvai Reni követte el:Imádom a csajt, a Megasztár legeslegelejétől fogva neki drukkoltam, imádom a hangját, imádom, hogy felvállalja a gömbölyűségét, de ez most sok volt! Sajnos a legnagyobb probléma az volt, hogy egyáltalán nem volt esztétikus, sőt borzalmas volt abban a ruhában! Szerintem ezt a hosszú, szőke műhajat is el kellene felejtenie, sokkal jobban álltak neki az extrémebb, rövidebb fazonok. 


 Hien mellett sem volt jó ötlet bevonulni, mert egy 35 kilós, törékeny csaj mellett még egy 50 kilós is dagadtnak néz ki... Hien egyébként gyönyörű volt, mint mindig!


Ja, egyébként a VIVA nagyon jó vásárt csinált az új műsorvezetőjükkel, Sanyócával, végre egy ARC, végre HUMOR, végre valaki, aki nem vérszegény és tud beszélni és vicces és csinálja a műsort, még ha csak egy f*s Megállóról van is szó! Remélem megfizetik rendesen ;-)


A tizenévesek valószínűleg a Kelemen kabátban célzását sem értették a sok megcsinált celeb között kolbászzsíros trikóban... nyilván tudták, hogy nyerni nem fognak és hát ez is egyfajta stílus, én mondjuk bírom őket, de mondom, én 30 vagyok! :-) A Bogárember rettenetes volt :-D azt lehet majd csak 40-en túl értem meg!

SP két Comet gömbje körül elég nagy botrány kerekedett mára, egyesek szerint olyan volt az egész Comet, mintha SP lett volna a sztárvendég. Hát én meg erre azt mondom, hogy MEGÉRDEMLI! Vállalom és még csak nem is tartom égőnek, én szeretem ezt a srácot! Terhes voltam Sophieval (szegénykém, folyton ezt hallgatta odabentről meg a VSOP-től az Annyira pesti-t :-D), amikor megkedveltem, emiatt:


Aztán nyomon követtem a karrierjét és mögé láttam annak, amit a "köpködők" látnak; ez a fiú tanult, okos és nem áll meg annál, hogy a neve SP, ír, rendez, fotóz... nyilván Fenyő Iván sem adta volna az arcát az Olyan szép-hez, ha SP egy kis csíra lenne, de sokaknak ez is magas. 


 Ezt el kell mesélnem! Van egy ismerősöm, akinek szinte kielégülést okoz, hogy heti vagy kétheti rendszerességel kiírja a FB-ra, hogy SP buzi, meg köcsög meg mekkora szar és esküszöm NEM ÉRTEM! Kezdjük ott, hogy és ha meleg, akkor mi van? Hányat is írunk? 2012-t? Na... És mi az isten haragjáért tölti az időt azzal, hogy bepötyögje hogy "te kis buzi", ha ennyire utálja?! Minek nézi?! Minek hallgatja?! Valaki ezt magyarázza már el nekem! Egyébként meg nyugodtan köcsögözzön és tehetségtelenezzen, aki megcsinál egy Maradnék szintű zenét klipestül... 
Korábban egy problémám volt az SP gyerekkel, hogy élőben bazi hamisan énekelt, de most a Cometen NEM és úúúgy örültem! Ugyanez egyébként (nem olyan durván, de ) igaz a Compact Disco énekesére is, de őt - valószínűleg - az Eurovízióra nagyon brutálisan kiképezték éneklésből.

A Flour - jelenségről szeretnék még ejteni néhány szót. Esküszöm, bírom őt is, egyrészt mert földik vagyunk, sőt az egykori általános iskolai tanára, Margó néni, anyukám legjobb barátnője :-) másrészt a lányom imádja és akkor itt meg is állhatunk, mert komolyan úgy érzem, afelé tart ez a Tomi gyerek, hogy 2-5 éveseknek koncertezzen. Nekik pont remekül megjegyezhető és vicces a "ha állat a party, jön a paaarty-állat" meg a halendázás, de ennyi! Hol van Fluor Filigran a Lövöldéről??? Ja, hogy azt nem lehet eladni, áhá értem... de nekem akkor is az tetszik! Sophie-nak mondjuk a Hello nyár is és amit ő szeret azt én is, és a felhők fölött mindig süt a nap, hát persze te kis hülye! ;-)

Egy szó, mint száz, a tinik örültek, én örültem, mert Tóth Gabi nyert, fellépett a Carbonfools meg a Compact Disco és SP is nyert kettőt is, a VIVA jól beégett, Tolvai Renit meg szétszedi a bulvár és a műsorvezető Esztit is, aki képes volt magyarul beszélni Pixie Lott-hoz, pedig állítólag tud angolul... mondjuk a vörös szőnyeges fogadóbizottság gyenge angolját hallva is az jutott eszembe, hogy meg kellett volna kérni Fehér Balázs kérdezze már meg Pixie-t hogy hogy érzi magát, neki legalább jó a kiejtése...6 megjegyzés:

 1. Hihi, jó kis bejegyzés, megmosolyogtattál és nagyon sok mindenben igazad van. Bár én még "csak" 23 vagyok, de azt hiszem kb. nem tudnék a mostani tinikkel beszélgetni (tisztelet a kivételnek), teljesen más világ...

  VálaszTörlés
 2. Nem is a tinikkel van a baj! Hanem a szakadékkal, ami köztük, meg köztünk van... de nekem más szemmel is KELL néznem, mert TUDOM, hogy olyan anyuka leszek, aki bizony inkább mindenhova elkíséri a lányát, minthogy ne engedjem el sehova, úgyhogy szoktatom magam a gondolathoz, hogy negyven évesen Flour Tomi - félékre "bulizok" majd... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen én is a szakadékra gondoltam, csak nem mertem leírni. :D

   Törlés
 3. Én annyit hozzátennék, hoyg Puzsér Róbertnek TÖKÉLETESEN igaza volt, a mai "sztárok" szarok, Tóth Gabi ugyanúgy mint a többi. És ebben a "tinik élvezettel klikkelnek rájuk"-kal tökéletesen kimondta a valóságot. Gabinak az a dala, mi aláfestésként ment az úgy szar ahogy van. Ilyen dalokat nem tudom minek ír meg bárki is...
  Csak így mellékesen mondom...

  De attól még lehet szeretni ezeket a "celebeet" csak nem tudom minek =D

  VálaszTörlés
 4. Szerintem sok mindenkit lehet szeretni, mindenki szíve joga. Azért Tóth Gabit nem említeném egy lapon egy Young G/Bécivel...

  Te kiért rajongsz egyébként?

  VálaszTörlés
 5. Ott volta élőben.
  Sanyócának egy szavát nem lehetett érteni olyan szinten van beszédhibája.
  Nyílvánvalóan valakinek a rokona aki betette.
  Lehet hogy a humora jó, de műsorvezetőnek pocsék.

  VálaszTörlés