2012. március 13., kedd

Coverderm Luminous eredmények képekkel

Nem tehetek róla, de annyira jók ezek a termékek, hogy mindenképp megérdemelnek még (legalább) egy bejegyzést, most már jóval behatóbban is tudok nyilatkozni róluk, hiszen nem csak használom, hanem tanulmányozom őket szakmai szemmel is.

Hoztam két képet, mely bemutatja a hatásmechanizmust, lehet, hogy leginkább azokat fogják érdekelni, akik értenek a kozmetikához esetleg bőrgyógyászathoz (vagy nagyon odafigyeltek anno biológia órán a bőr felépítésénél :D), de fontosnak tartom megmutatni, mert a Luminous valóban egy forradalmi termékcsalád és itt látszik igazán, hogy miért.
Először is néhány szó a festékképzésről, hogy mindenki számára érthető legyen, mit látunk a képeken! A melanin képzés (vagyis a bőr festékanyagának kialakulása) egy oxidációs folyamat, amely az ún. tirozináze enzim jelenlétében megy végbe a melanocyta nevű festékképző sejtekben. Amennyiben mesterségesen beleavatkozunk a folyamatba, a festékképzésben zavar áll be, ez ugye a hiperpigmentált (szeplős, pigmentfoltos, májfoltos) területeken fontos, hiszen itt akarunk világosító hatást elérni. Minél több fronton "nyúl bele" a melanin képzési folyamatba és a felhám minél több rétegében képes "dolgozni", annál hatásosabb az adott termék.

Az első kép egy melanocytán keresztül mutatja be az előző Luminous-os postban már említett 5-ös hatást, vagyis hogy az aktív összetevők hogyan hatnak a melanin szintézis összes fázisában (a piros kis keresztek mutatják a blokkolásokat):


Az óramutató járásával megegyezően:

- Megelőzi a tirozináze szintézist
- Inaktív állapotban tartja a tirozináze enzimet
- Meggátolja az érett melanoszóma képződését
- Megállítja a melanoszómák szállítását a felhám felső rétegeiben
- Csökkenti a tirozináze enzim aktivitását

A következő képen pedig azt láthatjátok, hogy az aktív összetevők a felhám összes rétegében hatnak:


Ha ez eddig nem volt elég meggyőző, jöjjön az én előtte/utána fotóm, ami csupán két hetes használatot követően készült (nézzétek el nekem, hogy a minőség hagy némi kívánnivalót maga után, de ez a hol szürke - hol napos idő nem tesz jót az amúgy is gyenge fotós teljesítményemnek...):


Látszik, hogy különböző fényviszonyokban készültek, de az is látszik, hogy a folt már nem annyira erőteljes, sokkal egyenletesebb a bőrkép. Élőben amúgy még szembetűnőbb az eredmény, lesminkelve (Luminous alapozóval) szinte semmi sem látszik (eddig alapozó + korrektor alatt is eléggé látszott az elváltozás). Úgyhogy azt gondolom, javítom az amúgy is kimagaslóan jó statisztikát, miszerint 62%-kal csökkennek a foltok a Luminous, Luminous Tri-Actif és Luminous Serum kombinált használata esetén 60 napos használat után!
Íme az én "kis" hadseregem:


Balról jobbra: Szemkörnyék ápoló 15 ml, Szérum 20 ml, Éjszakai krém 30 ml, Nappali krém 30 ml és elöl a hámlasztó 50 ml




Ahogy már a korábbi postomban is írtam, most is hangsúlyoznám, hogy a Luminous termékek hatása nagyban annak köszönhető (természetesen a szuper összetevők mellett), hogy a megalkotói felismerték annak a fontosságát, hogy az adott problémára egy TELJES termékcsalád álljon rendelkezésre, hogy a hatás FOLYAMATOS legyen. Ez a Luminous nagy előnye más pigmentfolt halványító termékekkel szemben és nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam!

Tudom, nem olcsó készítmények DE közel sem kerülnek annyiba, amennyit az ember évek alatt elkölt egy ilyen bőrproblémára (az Ephelis géltől elkezdve a különböző ígéretesnek tűnő és semmit sem érő termékeken át akár a komoly orvosi beavatkozásokig)! Ezen kívül nagyon gazdaságos, itt is látszik a nagyon átgondolt fejlesztés:


A megoldás pumpás, de nem a megszokott! A felső rész közepe (az átlátszó) az adagoló, de kialakításának köszönhetően negyed vagy fél adag is kinyomható. Ez nagyon praktikus, mivel az ember nem teljes arcra használja ezeket a termékeket, igazán szükség van a kis adagokra és 1-2 használat után pontosan be lehet lőni, hogy hova mennyi kell pl. nekem a szemkörnyék ápolóból másfél, a szérumból negyed, a nappali és éjszakai krémből fél-fél nyomásnyi adag kell.


A nyílását, ahol az anyag kijön, egy kis fehér műanyag pöcök zárja el, ami nagyon higiénikus és praktikus is, hiszen nem engedi eltömődni, az ott összegyűlt krémet pedig oxidálódni vagy megszáradni. Ezek az apróságnak tűnő dolgok tesznek egyébként számomra professzionálissá egy terméket.

Említettem, hogy a Luminousnak saját alapozója is van, ezt is napi szinten használom és hamarosan itt a blogon is be fogom mutatni a fedőképességét összehasonlítva más Coverderm alapozókkal, de elöljáróban hoztam egy képet, hogy lássátok mit tud! Az egyik tetoválásom egy részét alapoztam le vele, íme:

Nem korrektor, alapozó! :)
És végezetül egy hír; a Coverderm termékek  nálam is megrendelhetők, tanácsadással bárkinek szívesen segítek itt a blogon, e-mailben vagy Formspringen! A teljes termékválaszték és árlista nemsokára felkerül ide, jelezni fogom természetesen.




2 megjegyzés:

  1. Szia Eszti!
    Ezek a termékek biotermékek?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Ezek nem, de sajnos biotermékekkel nem érhető el ilyen hatás hasonló jellegű kozmetikai problémákra! Nézd meg ezeket: http://e-kozmetikumok.com/termekek/m-asam-natur-kozmetikumok

    VálaszTörlés