2012. február 16., csütörtök

Az arctisztításról

Az én arctisztítási rutinom egy kicsit eltér a megszokottól, ugyanis nem ugyanazt a terméket használom reggel, amit este - a mai postból kiderül, hogy miért.

Bemutatok három arctisztító terméket, jöjjenek is:
1. Sheer Cover Conditioning Cleanser
Ez a reggeli arctisztítóm, tiszta, picit zselés állagú, isteni finom narancs illatú anyag, finoman  bőrbe kell masszírozni és langyos vízzel lemosni. Gondolom a reggeli arctisztítás fontosságát nem kell kiemelnem, ilyenkor távolítjuk el az alvás során levált, elhalt hámsejteket, illetve az éjszakai krém maradékait. Tévhit, hogy a szappan, vagy tusfürdő ugyanúgy megfelelő erre a célra, ezek ugyanis lúgosabbak a kifejezetten arctisztításra kifejlesztett termékeknél, az arcbőrt száríthatják, irritálhatják.
Azért szeretem ezt reggel használni, mert nagyon könnyű kis arctisztító és mivel sminket lemosni reggelenként nem kell, bőven elég, ezen kívül nagyon friss érzetet hagy a bőrön maga után és egy picit mattít is.

2. Avon Care 3 in 1 Cleanser Toner and Moisturizer

Az esti arctisztítóm. Azt el kell mondanom, hogy ez volt az általam talán legjobban várt Avon termék, hiszen arctisztító, tonizáló és hidratáló hatással is bír. Kicsit kétkedve próbáltam ki, de nagyon gyorsan a kedvencemmé vált! Kicsivel "nehezebb" anyag, mint a Sheer Cover, maradéktalanul távolítja el a sminket (még a vízállót is!). Az illata picit "gyógyszertári", de nagyon kellemes, olyan tisztaságillat.
Az esti fürdésnél, a zuhany alatt kenem fel, masszírozom át vele az arcomat, nem csípi a szemet és valóban remekül hidratál, nagyon szuper kis termék!

3. Avon Solutions Maximum Moisture Cleanse
Na ebben egy kicsit csalódtam, de sikerült megtalálnom a módját, hogyan is használjam, hogy megfelelő legyen számomra. A problémám az vele, hogy nagyon nehéz, alig lehet lemosni, mintha nem akarna leoldódni sima vízzel az arcról, a képen is látszik, hogy olyan masszív anyag:
Ahogy én használom: mivel kifejezett peeling terméket csak pigmentfoltra használok, radírozás gyanánt hetente egyszer ezzel masszírozom át az arcomat, majd lemosom amennyire tudom és egy langyos vízzel átitatott arctörlő törölközővel finoman átmegyek még egyszer a teljes arcomon, így biztosan eltávolítom a maradékait és az elhalt hámsejteket is. 
Arctisztítónak csak nagyon száraz, vízhiányos bőrre ajánlanám, arra viszont tökéletes lehet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése