2011. augusztus 16., kedd

Magyaros, kiadós és finom - lecsó, ahogy én készítem

Anyukáknak nem kell elmagyaráznom, milyen nehéz lépést tartani a napi "kötelezőkkel" minden más teendőnk mellett. Ilyen például a főzés... nem mindenki szereti/engedheti meg magának az étel rendelését és nem minden férj él el vígan szendvicsen :) az enyém például a két szendvicse mellé minden nap főtt ételt visz a munkahelyére ebédre.
Én a főzést mindig a délutáni alvásidőben intézem és megpróbálok hét közben 2 napra főzni, így a "kieső" napokon ebben a 1,5-2 órában van idő másra is (házimunka, olvasás, TV nézés stb.), viszont így rengeteg étel kiszorul a lehetőségek közül (ezekre kerül sor általában vasárnap).
Ma egy nagyon egyszerű, gyorsan és könnyen elkészíthető ételt mutatok Nektek, amit én egyből kétféleképpen készítek el, hogy ne legyen unalmas két egymás utáni napon ugyanazt enni: ez pedig a lecsó! Sokan most biztos legyintetek, de én speciel a tojásos lecsón kívüli változatokat csak felnőtt koromban ismertem meg... egyébként meg jó kis nyári étel!

És akkor lépésről - lépésre:



Egy lábasban kevés olajon hagymát dinsztelek, kevés szalonnát is teszek mellé a még finomabb íz kedvéért.
Közben a már előzőleg megmosott paprikákat és paradicsomokat felkarikázom és sózás, borsozás, paprikázás után hozzáadom a szalonnás hagymához. Egy másik lábasban bő olajon tarhonyát pirítok.


Sűrű kevergetés mellett (a paprikát-paradicsomot csak átforgatni, hogy mindenhonnan szépen levet tudjon ereszteni, a tarhonyát viszont jól átkeverni, mert hamar leég!) felkarikázok egy lecsókolbászt.


Amikor a tarhonya picit megpirult, felöntöm hideg vízzel és továbbra is lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzöm. Közben ízlés szerinti mennyiségű (mi sok tojással szeretjük) tojást készítek elő.


Amikor a tarhonya már megszívta magát vízzel és megpuhult, a másik lábasból óvatosan a paprika-paradicsom felét átteszem hozzá (a levét is!) és így főzöm tovább. A tarhonya nélkülire pedig ráöntöm a tojásokat.


A tarhonyás változathoz hozzáadom a lecsókolbászt, pár percig összefőzöm, a másikat pedig addig kevergetem, amíg a tojás meg nem sül. És már kész is vagyunk! Az eredmény:

Tojásos lecsó

Kolbászos, tarhonyás lecsó
Elkészítési idő (szeleteléssel, mindennel együtt) kb. 30 perc.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése