2011. augusztus 17., szerda

Jillian Dempsey Professzionális 4-es korrektor teszt

A Formspringes szem alatti karikákkal kapcsolatos kérdezőm elgondolkodtatott és úgy gondolom, mivel ez egy sokakat érintő probléma, kicsit átfogóbb lesz ez a post, nem csak egy termékteszt. A kialvatlanságtól, fáradtságtól kialakuló szem alatti táskákra, sötét karikákra rengeteg házi praktikát találunk a neten, már-már kívülről fújjuk őket. A kettő legfontosabb; aludjunk legalább 8 órát egy nap és igyunk legalább 2-3 liter folyadékot (lehetőleg vizet)! Ezek mellé adnék még pár tippet:

- Fogyasszunk minél több A-vitamint tartalmazó élelmiszert sárgarépa, máj,sütőtök, tojássárgája), mert az A-vitamin a szem vitaminja, csak jót teszünk vele, ha fogyasztjuk!


- A szemgimnasztika - amely a szemgolyó tornáztatását jelenti - hatására fokozódik a vérkeringés, ezáltal enyhül a szem fáradtsága, amit szúró, égő érzés formájában érzékelünk. A szemgolyókat lassan mozgassuk jobbra és balra, majd felfelé és lefelé. Rövid pihenés után, többször ismételjük. 

- A szem kifáradása és a szemfehérje erezettsége esetén kitűnő hatású a búzavirágból készült borogatás. Főzzünk szalmasárga teát a gyógynövényből, majd a leszűrt, langyos folyadékba mártsunk vattadarabot.
Félig kinyomkodva tegyük a csukott szemhéjakra és gyakran cserélgessük. Befejezésül töröljük szárazra és vékonyan kenjük be hidratáló krémmel a szemkörnyék bőrét.

Nagyon fontos lányok, hogy a karikás szem kialakulását a kialvatlanságon kívül okozhatják vérkeringési és anyagcserezavarok, máj, vese, és szívbántalmak, a petefészek rendellenességei! Ilyenkor csak a kiváltó ok megszüntetése után segít bármilyen praktika!
 
Akiknek viszont "vele született", örökölt ez a zavaró elváltozás (tulajdonképpen náluk a szem alatti, szemkörnyéki bőr nagyon vékony, sokkal jobban "átlátszik", mint másoknak), azoknak sajnos ezek a praktikák sem fogják maradéktalanul megoldani a problémájukat :( Náluk is fontos a szemkörnyéki rész oxigénellátásának növelése szemgimnasztikával, a szemkörnyék nagyon gyengéd masszírozásával (nagyon óvatosan, körkörös mozdulatokkal és MINDIG hidratáló krémmel, hogy az ujjak csak csússzanak a bőr felületén, különben könnyen ráncosodást okozhattok!), könnyű, frissítő, revitalizáló hidratálókkal, de maga a jelenség csak plasztikai sebészeti úton szüntethető meg teljesen. Tudom, hogy nem ezt vártátok, de sajnos erre tényleg nincs más csodaszer! :( 

Viszont itt jön képbe a korrektor, ami csodákat tud művelni, ha a megfelelő színt megtaláljuk. A legfontosabb dolog, hogy milyen is a szem alatti "sötét" rész - ugyanis a barnás színt leginkább rózsaszínes tónusú korrektorral, a kékes színt pedig barackos-, narancsos tónusúval tudjuk szépen kendőzni. De más bőrhibák miatt is érdemes többszínű korrektor palettát beszerezni - pattanások, hegek, pigmentfoltok -és kipróbálgatni, hogy melyiket mi fedi el szépen, erre sincs szabály, ki kell próbálni többfélét. Általános "szabályként" mondható, hogy a korrektornak a bőrünk színénél egy árnyalattal világosabbnak kell lennie, de ez sem mindig helytálló - na ezen igazodjatok ki! :) ;)

És akkor következzen a Jillian Dempsey-féle professzionális 4-es korrektor, ami nálam csak részben váltotta be az Avon által ígérteket. Hogy mik is ezek? Négy szakértői szinten összehangolt árnyalat, melyek segítenek eltüntetni a  bőrhibákat; egy rózsaszín, amit szem alatti sötét karikákra- egy lila, amit sötét foltokra-, egy barackszín, amit fakó bőrre- és egy sárga, amit kipirosodott arcra ajánlanak használni. Két árnyalatban kapható, egy világosabb és egy sötétebb, de mivel a világosról már olvastam negatív kritikát, eleve a sötétebbet rendeltem és részben így is csalódnom kellett :( A lila árnyalat, amelyhez a legnagyobb reményeket fűztem (van egy csúnya pigmentfoltom), tulajdonképpen egy nagy SEMMI, felkenem, nem látszik... egyelőre a sárgával sem barátkoztam meg (mondjuk kipirosodott rész nincs az arcomon, én ezt is a pigmentfoltomon próbáltam ki), de róla még nem akarok negatívan nyilatkozni. A rózsaszínes és barackos árnyalat kiválóan működik, szem alatti karikák eltüntetéséhez bátran merem ajánlani!


 Kinézetre egyébként nagyon gusztusos és elegáns, imádom az ilyen letisztult dolgokat, ez 10 pont! A színekkel még tovább kísérletezem, de néhány használat után egyelőre azt kell, hogy mondjam, felőlem akár lehetne 4-es paletta helyett 2-es, ami a rózsaszín és barack árnyalatból áll...







Ilyenek a színek: 

Az ecsete borzalom, inkább ne is adtak volna hozzá semmit, korrektort ilyen ecsettel felvinni sem és eldolgozni sem lehet. Megnézném Jillian Dempsey-t, ahogy ezzel bénázik valami hollywood-i sztáron! :D
Összességében én többre számítottam, nem rossz a paletta, de lehetne jobb is... rábeszélni senkit nem fogok, ez biztos - de a korrektor is olyan, mint mondjuk egy szempillaspirál, mindenkinek meg kell találnia a neki megfelelőt! Mivel az ára most kifejezetten baráti (és talán még a következő kampányban is), kipróbálni megéri.



Egyébként külön megjegyzik, hogy a hidratáló krém után és az alapozó előtt KELL használni, amivel én speciel egyáltalán nem értek egyet! 
Én kétféleképpen használok korrektort:

- az alapozóra korrektorozok rá a még problémás helyeken - vagyis amit az alapozó nem kendőzött el (nekem ilyen sajnos a pigmentfoltom), oda ecsettel, majd ujjal óvatos, "ütögető" mozdulatokkal viszek fel megfelelő színű korrektort, majd erre kerül a púder (ami nálam ebben az esetben csak egy áttetsző, fixáló réteg)

- a hidratálókrém használata után a problémás helyeken (szemkörnyék, pigmentfolt) az előbb leírt módon korrektorozok, a többi részre pedig leheletnyi alapozót teszek és szépen összedolgozom az egészet, nehogy foltos legyen (ilyenkor érdemes mind természetes-, mind lámpafénynél ellenőrizni az eredményt), majd erre jön a púder (ami nálam itt egy színezett púder) ~ ez a bonyolultabb megoldás, viszont kevesebb a réteg, lényegesen kényelmesebb viselet, főleg ilyenkor nyáron

És még egy személyes megjegyzés: az Essence You rock! szemhéjalapozója enyhe (!) szem alatti karikák, szemkörnyéki sötétebb bőrszín esetén kiválóan funkcionál korrektorként!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése