2011. szeptember 21., szerda

Miért nem sminkelek? Kifogások és válaszok...

Biztosan szakmai ártalom, de a boltban, játszótéren stb. mindig megfigyelem a nőket, van-e rajtuk smink, ha van milyen, előnyös-e, vagy előnytelen, én hogyan csinálnám... sokszor látok olyan lányokat, akiket legszívesebben leszólítanék, hogy hadd fessem ki, olyan szinten látok fantáziát a szemformájában, arcában (természetesen nem teszem meg :D). De sokszor találkozom sminkeletlen, táskás szemű, fakó bőrű nőkkel és ha szóba jön a téma, általában kifogásokat keresnek, miért nem szépítkeznek. Íme a leggyakoribb kifogások és az én cáfolataim :)



  1. Nekem nincs időm rá! ~ Na ilyen nincs! Tudom, közhely, de mindenkinek arra van ideje, amire akar időt szakítani és  ez még kisgyermekes vagy többgyermekes anyukákra is igaz. Nálam speciel ha elhangzik, hogy "semmire nem volt ma időm", az azt jelenti, hogy semmi kedvem nem volt főzni/porszívózni/fürdőszobát takarítani/bármi... Kell, hogy legyen időnk magunkra! Egy sima nappali smink elkészítése pedig nem tart tovább 15 percél. Ugye nem sok?

  1. Nincs kézügyességem, nem tudok sminkelni! ~ Való igaz, vannak olyanok, akik még pont-pont-vesszőcskét is csak nagy nehézségek árán rajzolnak, nemhogy precíz tusvonalat húzzanak ecsetes tussal a szempillájuk tövébe :D de nem szabad kijelenteni, hogy "na ez nekem nem megy"! Kézügyesség nélkül ugyan picit nehezebb, de igenis be lehet gyakorolni a mozdulatokat és bele lehet jönni a sminkelésbe. Nem kell mindenkinek tudnia tusvonalat húznia, anélkül is van élet, anélkül is van smink! ( A post végén mutatok is egy ilyet)

  1. A párom/férjem/barátom nem szereti a "kikent" nőket! ~ Na azt csak hiszi! :D A sminket nem kell eltúlozni, hogy úgy nézz ki, mint egy prosti, egy leheletnyi alapozó, púder, a szem kiemelése és egy kis pirosító szexi és nőies, akkor a legjobb, ha a pasid azt mondja; "drágám, nem tudom mitől, de olyan szép vagy ma"! ;) Annál szuperebb érzés pedig nincs is a világon, amikor a gyermeked mondja; "anya olyan szép vagy"!

  1. Nekem nincs pénzem ilyen drága cuccokra! ~ A smink ma már egyáltalán nem luxus! Egy alapkészletet kb. 10 000 Ft-ból összeválogathatunk. Egy jó alapozót kapunk már 2-3000 Ft-ért, a többi szükséges dolgot megkapjuk pl. a mindenki által hozzáférhető Essence-nél és simán a kereten belül maradunk ;) Ráadásul nem kell mindent megvenni egyszerre, lehet apránként is bővíteni a készletünket, így még annyira sem terheli a pénztárcát. De össze is spórolhatunk egy-egy nagyon vágyott, drágább darabra, olyankor, ha megvettük, még nagyobb becsben fogjuk tartani azt!

  1. Úgysem mozdulok ki sehova, maximum a boltba, minek sminkeljek? ~ MAGAD MIATT! Egyszerűen azért, mert sokkal jobb érzés, ha útközben belenézel egy kirakat üvegébe és egy üde arc néz vissza Rád, vagy mert szuper látni a játszótéren más anyukák irigy/elismerő pillantásait és hallani, hogy "micsodaaa? 30? 25-nél többnek nem mondtalak volna!" :D

Magatokra ismertetek? Van még kifogás? :)
Most pedig egy 15 perces smink következik, általában ezt viselem hétköznapokon:

Tulajdonképpen a szem- és a szemöldök kiemeléséből, egy kevés bronzosítóból és szájfényből áll, nagyon egyszerű, tényleg maximum 15 percet vesz igénybe. A szemsmink 3 egymáshoz passzoló színből áll, felfelé világosodó, szépen összedolgozva.

Egyszerű,







natúr,

mégis kiemeli, amit kell!

Szem közelről

Teljes arc
Az arcomra kerültek:
Skin79 Super+ BB krém, Rimmel Recover alapozó (korrektorként használva csak a pigmentfoltomra), Alverde púder, Manhattan bronzosító (arcpírként használva)
A szememre kerültek:
Essence I Love Stage primer, Essence Smokey Eyes szemhéjpúder, Essence Quattro szemhéjpúder, NYC szemöldökceruza, Avon Extra Lasting vízálló szempillaspirál





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése