2011. szeptember 1., csütörtök

Az ekcéma kezelése szteroidok nélkül

Az ekcémáról:

Az atópiás dermatitisz legtöbbször csecsemőkorban kezdődik. Enyhébb esetben csak egy-egy testtájat, súlyosabb esetben szinte az egész testfelületet érintheti. Jellemzője a száraz, viszkető bőr. 

A kontakt ekcémának alapvetően két fajtája van: az allergiás kontakt ekcéma és az irritatív kontakt ekcéma. Az allergiás ekcéma úgy alakul ki, hogy sokszor találkozva valamilyen anyaggal, a szervezet védekezőrendszere (immunrendszere) egyre erősebbeben "védekezik" ellene. Egy idő után már egészen minimális anyagmennyiség felszívódása a bőrön keresztül is erős gyulladást, viszketést válthat ki. Az irritatív ekcéma úgy jön létre, hogy valamilyen károsító anyaggal találkozik a bőr (leggyakrabban a kéz bőre). Ezek tehát közvetlenük károsítják a bőrt, nem az immunrendszer túlműködése okozzat a tüneteket. Ilyan anyagok lehetnek savak, lúgok, erős detergensek (a tisztítószerekben, mosószerekben).


Az ekcéma egyéb fajtáit most nem taglalnám, nem is ez a bejegyzés célja, illetve akit érint a téma, az úgyis tudja miről beszélek :( 
Inkább a természetes gyógymódokat szeretném előtérbe helyezni, mert mindig felmegy a vérnyomásom, amikor az orvosok már egy kisgyereknél (sőt babánál!) is azonnal felírják a különböző  szteroidos krémeket ekcémás tünetek jelentkezésekor, amik ugyan valóban nagyon hatásosak, de hosszú távon egyáltalán nem tesznek jót az emberi szervezetnek!

Az ekcéma megelőzésének, illetve kezelésének legelső lépése a kiváltó ok megszüntetése, az immunrendszer erősítése, a folyamatos stressz kerülése, a gyulladás- és a száraz bőr kezelése. Ezekhez pedig nincs szükség szteroidos gyógyszerekre, krémekre!

Két - nekem bevált - szteroidmentes gyógyhatású terméket szeretnék Nektek bemutatni!

Az egyik a Sanatopic család, mely testápolóból, intenzív krémből és folyékony szappanból áll. Hazai, patikában kapható termék, semmiféle felesleges összetevőt nem tartalmaz, hosszú hatású (12 órán át hatásos). Praktikus, pumpás kiszerelésben kapható. 



 Árak (patikánként eltérhet):
  • testápoló 1100 Ft
  • intenzív krém 1200 Ft
  • folyékony szappan 800 Ft
Mivel a Sanatopic termékek árait próbálják folyamatosan alacsonyan tartani, nem igazán költenek reklámra, így a mai "trendi" patikák nem feltétlenül forgalmazzák, de ha kitartóak vagyunk, biztosan rátalálunk! Amennyiben mégsem, a Sanatopic honlapján tudunk jelezni a gyártónak, aki segít hozzájutni!

A másik termék, a Biomed Perilla krémje, mely érzékeny bőrűeknek ajánlott, allergiás jellegű bőrtünetek ápolására, enyhítésére. Nyugtatóan hat az allergizált bőrfelületre, enyhíti a viszketést, puhítja a bőrt, segíti a hámképződést. Eredeti, Japánból származó perilla-kivonatot tartalmaz. Patikákban, herbáriákban és Rossmann üzletekben is kapható! Ára kb. 800 Ft.
Mesterséges szín- és illatanyagokat, valamint állati eredetű anyagokat nem tartalmaz!

3 megjegyzés:

  1. Nekem sajnos éppen aktuális a dolog. A kezemen jött ki egy csúnya folt. Utána nézek a krémeknek!

    VálaszTörlés
  2. Kiegészítésnek az Exxxzema Repair-t is nagyon tudom ajánlani! Kicsit drágább, de nagyon jó! Remélem hamar rendbe jön a kezed!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Tetszik az oldal! :) A perillát nem ismerem. Köszi, ki fogom próbálni.
    Mi most Emoliumot használunk by Heim Pál Kórház. Bár nem a legolcsóbb, de a fürdetőolajat használva még a férjemnek is bababőre lett :)))

    VálaszTörlés