2011. november 30., szerda

Könnyen, gyorsan elkészíthető csirkeétel, ami után megnyaljuk mind a tíz ujjunkat :)

Régen volt gasztro bejegyzés és vannak receptek, amiket mindenképp meg szeretnék osztani Veletek, egyrészt mert isteni finom ételekről van szó, másrészt mert könnyen és gyorsan elkészíthető, így rengeteg időt nyerünk velük a családunknak (vagy magunknak ;D). Íme a kukoricás csirkemell!



Hozzávalók:

- fél kg csirkemell filé
- 1fej vöröshagyma
- 1 nagy poharas tejföl
- 1 konzerv csemegekukorica
- só, fokhagyma, bors, pirospaprika



Elkészítés:

A hagymát felaprítom, kevés olajon, lassú tűzön dinsztelem. Közben a csirkemell filét felkockázom és amikor a hagyma már üveges, hozzáadom. Sózom, borsozom, fokhagymát teszek hozzá (én granulátumot használok, mert nem vagyunk nagy fokhagymások). Amikor a hús kifehéredett és levet eresztett, 1 teáskanál őrölt pirospaprikát szórok rá, átforgatom. Hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát és együtt pirítom a hússal pár percig. Végül hozzáöntöm a tejfölt, átkeverem néhányszor és már kész is! Ha túl sűrű, tejjel lehet hígítani. Orsótészta, szarvacska illik hozzá, de akár nokedlivel is lehet tálalni, nagyon finom!

Képek:

Készítés közben

Tejfölösen

Tálalva

 Jó étvágyat! :)

1 megjegyzés: