Hozzávalók:
- fél kg csirkemell filé
- 1fej vöröshagyma
- 1 nagy poharas tejföl
- 1 konzerv csemegekukorica
- só, fokhagyma, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát felaprítom, kevés olajon, lassú tűzön dinsztelem. Közben a csirkemell filét felkockázom és amikor a hagyma már üveges, hozzáadom. Sózom, borsozom, fokhagymát teszek hozzá (én granulátumot használok, mert nem vagyunk nagy fokhagymások). Amikor a hús kifehéredett és levet eresztett, 1 teáskanál őrölt pirospaprikát szórok rá, átforgatom. Hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát és együtt pirítom a hússal pár percig. Végül hozzáöntöm a tejfölt, átkeverem néhányszor és már kész is! Ha túl sűrű, tejjel lehet hígítani. Orsótészta, szarvacska illik hozzá, de akár nokedlivel is lehet tálalni, nagyon finom!
Képek:
Készítés közben |
Tejfölösen |
Tálalva |
Jó étvágyat! :)
Ma csinálom másodjára, imádom, köszi a receptet:))
VálaszTörlés